Trouver une recette :

Apricot Compote

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Prepared with little sugar and lightly cooked, you can enjoy eating apricots all winter. The vanilla accentuates the acidity characteristic of apricots.

 

For 3 X 50cl plastic containers
suitable for freezing:
  • 1,50 kg Roussillon Apricots
  • 200g sugar
  • 1 young sprig rosemary
  • 1 tsp vanilla essence
  • 1  saucepan 26cm in diameterl

 

  Apricot Compote

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Wash and stone the apricots.
  2. Place the apricots, sugar, rosemary and vanilla in the saucepan and bring slowly to the boil.
  3. Allow to boil 15 minutes, stirring frequently.
  4. When the apricots are cooked, take out the rosemary and pour the compote into the plastic containers.
  5. When completely cold, cover and put in the freezer.

Image

 

 This compote is delicious with natural yoghurt.

Print

8 recettes de bûches de Noël


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 53

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 54

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 53

Mini-bûches au citron

05-12-2019 Hits:9941 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Recette de mini-bûches au citron Auteur Martine Acknin Pour 12 bûchettes: 2 oeufs moyens à température ambiante 60g de sucre en poudre 60g de farine tamisée une plaque de cuisson 30x40cm 2 feuilles de papier sulfurisé 30x40cm Pour...

Read more

Bûche de Noel à la poire

03-11-2011 Hits:19296 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Recette de la Bûche de Noel à la poire: Auteur Martine Acknin

Read more

Bûche de Noël aux Noix

30-11-2010 Hits:21262 Desserts d\'hiver Administrator - avatar Administrator

Quatre arômes bien assortis: noix, whisky, café, chocolat. Avec un glaçage brillant et moelleux à point.    Pour 10 à 12 personnes: Pour la génoise: 4 œufs moyens (225g) 130g de sucre en poudre 40g...

Read more

Double Bûche orangechoco

20-03-2007 Hits:22065 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Un régal de légèreté , que vous pourrez aussi faire à l'avance, à congeler sans la décoration, pour finition le jour J.   Pour 16 personnes (2 bûches): Biscuit: 120g de...

Read more