Trouver une recette :

Muscat grape jelly

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

A jelly made from reduced grape juice and a real treat.

 

For 2 jars:
  • 3 kg Muscat grapes
  • 1 jam pan
  • 1 mouli or fruit press
  • 1 fine sieve

Muscat grape jelly

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Choose fine sweet grapes.
  2. Remove the stalks from the grapes, retaining only the best fruit.  Put through a mouli or fruit press to extract the juice; there should be about 2ltr.  Strain through a fine sieve to remove the pulp.  Leaving the pulp in will give you a more grainy textured jelly, and, while in no way changing the flavour, will make for a less pleasing result.  Pour into a jam pan set over a medium heat.
  3. When the jelly has come to the boil, keep cooking at small bubble stage for about 45 mins, stirring every 10 mins with a wooden spoon.
  4. The jelly is cooked when a drop dripped onto a cold plate sets immediately.(110°C).

 

 

 

Image

 

See Grape jelly tart recipe

 

 

Print

8 recettes de bûches de Noël


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 53

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 54

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 53

Mini-bûches au citron

05-12-2019 Hits:9937 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Recette de mini-bûches au citron Auteur Martine Acknin Pour 12 bûchettes: 2 oeufs moyens à température ambiante 60g de sucre en poudre 60g de farine tamisée une plaque de cuisson 30x40cm 2 feuilles de papier sulfurisé 30x40cm Pour...

Read more

Bûche de Noel à la poire

03-11-2011 Hits:19295 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Recette de la Bûche de Noel à la poire: Auteur Martine Acknin

Read more

Bûche de Noël aux Noix

30-11-2010 Hits:21259 Desserts d\'hiver Administrator - avatar Administrator

Quatre arômes bien assortis: noix, whisky, café, chocolat. Avec un glaçage brillant et moelleux à point.    Pour 10 à 12 personnes: Pour la génoise: 4 œufs moyens (225g) 130g de sucre en poudre 40g...

Read more

Double Bûche orangechoco

20-03-2007 Hits:22064 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Un régal de légèreté , que vous pourrez aussi faire à l'avance, à congeler sans la décoration, pour finition le jour J.   Pour 16 personnes (2 bûches): Biscuit: 120g de...

Read more