Trouver une recette :

Pears in syrup

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

This fresh dessert can finish a meal with a refined simplicity.

 

 

Serves 6 :

 

  • 6 pears
  • 50cl water
  • 250g sugar
  • 20 leaves of lemongrass
  • 50g honey
  • 25g butter
  • chocolate flakes
  • 1 casserole Ø18cm

 

Pears in syrup

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


  1. Choose pears that are not damaged, and mature point.
  2. In a pot 18cm in diameter, pay 50cl of water and 250g of sugar, bring to a boil, let boil 5 minutes.
  3. Peel the pears leaving intact, keep the tail.
  4. Plunge in the syrup. Poach over low heat for 15 minutes, turning halfway through cooking. Check cooking by planting a shank to skewer (or the tip of a knife end). Add lemongrass, then extinguish the fire, and let cool.
  5. When the pears are cold, drain on a plate.
  6. Melt the butter and honey in a small saucepan, reduce 3 to 5 minutes, mix well. if necessary, add 1 c.à.c liqueur rosemary.
  7. Pour the syrup over pears, and place in refrigerator.
  8. Just before serving, decorate with chocolate flakes.

 

 

Image

 

 

Serve with Sponge fingers.

 

 

Print

8 recettes de bûches de Noël


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 53

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 54

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 53

Mini-bûches au citron

05-12-2019 Hits:9958 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Recette de mini-bûches au citron Auteur Martine Acknin Pour 12 bûchettes: 2 oeufs moyens à température ambiante 60g de sucre en poudre 60g de farine tamisée une plaque de cuisson 30x40cm 2 feuilles de papier sulfurisé 30x40cm Pour...

Read more

Bûche de Noel à la poire

03-11-2011 Hits:19307 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Recette de la Bûche de Noel à la poire: Auteur Martine Acknin

Read more

Bûche de Noël aux Noix

30-11-2010 Hits:21273 Desserts d\'hiver Administrator - avatar Administrator

Quatre arômes bien assortis: noix, whisky, café, chocolat. Avec un glaçage brillant et moelleux à point.    Pour 10 à 12 personnes: Pour la génoise: 4 œufs moyens (225g) 130g de sucre en poudre 40g...

Read more

Double Bûche orangechoco

20-03-2007 Hits:22079 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Un régal de légèreté , que vous pourrez aussi faire à l'avance, à congeler sans la décoration, pour finition le jour J.   Pour 16 personnes (2 bûches): Biscuit: 120g de...

Read more