Trouver une recette :

Pears in syrup

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

This fresh dessert can finish a meal with a refined simplicity.

 

 

Serves 6 :

 

  • 6 pears
  • 50cl water
  • 250g sugar
  • 20 leaves of lemongrass
  • 50g honey
  • 25g butter
  • chocolate flakes
  • 1 casserole Ø18cm

 

Pears in syrup

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


  1. Choose pears that are not damaged, and mature point.
  2. In a pot 18cm in diameter, pay 50cl of water and 250g of sugar, bring to a boil, let boil 5 minutes.
  3. Peel the pears leaving intact, keep the tail.
  4. Plunge in the syrup. Poach over low heat for 15 minutes, turning halfway through cooking. Check cooking by planting a shank to skewer (or the tip of a knife end). Add lemongrass, then extinguish the fire, and let cool.
  5. When the pears are cold, drain on a plate.
  6. Melt the butter and honey in a small saucepan, reduce 3 to 5 minutes, mix well. if necessary, add 1 c.à.c liqueur rosemary.
  7. Pour the syrup over pears, and place in refrigerator.
  8. Just before serving, decorate with chocolate flakes.

 

 

Image

 

 

Serve with Sponge fingers.

 

 

Print

8 recettes de bûches de Noël


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 53

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 54

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 53

Mini-bûches au citron

05-12-2019 Hits:13607 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Recette de mini-bûches au citron Auteur Martine Acknin Pour 12 bûchettes: 2 oeufs moyens à température ambiante 60g de sucre en poudre 60g de farine tamisée une plaque de cuisson 30x40cm 2 feuilles de papier sulfurisé 30x40cm Pour...

Read more

Bûche de Noel à la poire

03-11-2011 Hits:22729 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Recette de la Bûche de Noel à la poire: Auteur Martine Acknin

Read more

Bûche de Noël aux Noix

30-11-2010 Hits:25113 Desserts d\'hiver Administrator - avatar Administrator

Quatre arômes bien assortis: noix, whisky, café, chocolat. Avec un glaçage brillant et moelleux à point.    Pour 10 à 12 personnes: Pour la génoise: 4 œufs moyens (225g) 130g de sucre en poudre 40g...

Read more

Bûche aux Noisettes

07-10-2008 Hits:20919 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

C'est une bûche aux saveurs bien dosées de noisette et ganache au chocolat. Elle est faite sans beurre, et enrobée de pralin, ce qui lui donne une sensation craquante sous...

Read more

Double Bûche orangechoco

20-03-2007 Hits:26004 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Un régal de légèreté , que vous pourrez aussi faire à l'avance, à congeler sans la décoration, pour finition le jour J.   Pour 16 personnes (2 bûches): Biscuit: 120g de...

Read more

Pompe à l'huile provençale

01-03-2007 Hits:50632 Petits déjeuners Administrator - avatar Administrator

  A Noël, en Provence, on mange les "treize desserts": Il y a les oranges,le raisin blanc, les mendiants,les fruits secs,  le nougat, et il y a surtout la fameuse pompe...

Read more