Trouver une recette :

Crunchy almonds biscuits

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Lighters than cookies, crispy they eat.

 

 

For 40 biscuits:

 

  • 150g plain flour
  • 150g ground almonds
  • 130g caster sugar
  • 150g butter
  • 1/2tsp almond essence
  • 1 medium egg white
  • 1 baking tray
  • baking parchment

 

Crunchy almonds biscuits

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Preparation: 30 min. 
Cooking time: 25-30 min.  

 

 


    • Preheat oven to 160°C fan-assisted.
    • In your mixer, blend the sugar, flour and almonds.  Add the almond essence and the butter cut into small pieces.  Blend for about 1 min till the mixture resembles breadcrumbs.
    • Add the egg white and blend a further min to bring all the ingredients together into a ball. 
    • Line the baking tray with paper.  Ideally you would use a tray the size of the oven capable of taking 40 biscuits.  Using a spoon, take a small amount of dough and roll into a ball. Place on the tray and continue, spacing the balls evenly, till all the dough is used up.   Decorate with flaked almonds and flatten slightly with the back of a spoon 
    • Cook on the lower shelf of the oven for 25-30 mins.  When ready the bsicuits should feel dry to the touch.

 

Image

 

 

Store in a sealed tin ; they will keep for up to a month.

Print

8 recettes de bûches de Noël


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 53

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 54

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/gateaupassion/modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_content/model.php on line 53

Mini-bûches au citron

05-12-2019 Hits:9382 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Recette de mini-bûches au citron Auteur Martine Acknin Pour 12 bûchettes: 2 oeufs moyens à température ambiante 60g de sucre en poudre 60g de farine tamisée une plaque de cuisson 30x40cm 2 feuilles de papier sulfurisé 30x40cm Pour...

Read more

Bûche de Noel à la poire

03-11-2011 Hits:18779 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Recette de la Bûche de Noel à la poire: Auteur Martine Acknin

Read more

Bûche de Noël aux Noix

30-11-2010 Hits:20697 Desserts d\'hiver Administrator - avatar Administrator

Quatre arômes bien assortis: noix, whisky, café, chocolat. Avec un glaçage brillant et moelleux à point.    Pour 10 à 12 personnes: Pour la génoise: 4 œufs moyens (225g) 130g de sucre en poudre 40g...

Read more

Double Bûche orangechoco

20-03-2007 Hits:21494 Bûches de Noel Administrator - avatar Administrator

Un régal de légèreté , que vous pourrez aussi faire à l'avance, à congeler sans la décoration, pour finition le jour J.   Pour 16 personnes (2 bûches): Biscuit: 120g de...

Read more